En lille ændring i forhold til den traditionelle laksesuppe, og hele gryden blev tømt, inklusive bouillonen.

Selv de mest kræsne gæster roste denne version af lakseguiden.

Traditionel laksesuppe er ganske velsmagende, men denne var endnu bedre.

Aromaen af røget fisk og den bløde smag af smelteost gør suppen fyldig og delikat – lige den slags, man gerne vil have en skål mere af, selv når man allerede er mæt.

Ingredienser:

  • 8 dl vand
  • 1 fiskebouillonterning
  • 4–5 kartofler
  • 2 løg
  • ½ pakke Valio Koskenlaskija® hård smelteost
  • 200 g varmrøget laks
  • En knivspids sort peber
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ kop hakket dild
  • Tilsæt salt efter smag

Vejledning:

Trin 1. Skræl og skær kartoflerne i tern, hak løgene og kog dem i fiskebuljongen, indtil de er møre.

Trin 2. Blend eventuelt bouillonen med en stavblender, indtil den er glat og cremet.

En lille ændring i forhold til den traditionelle laksesuppe, og hele gryden blev tømt, inklusive bouillonen.

Trin 3. Tilsæt smelteosten og den hakkede røget laks. Varm op på lav varme, indtil osten smelter.

Trin 4. Smag til med citronsaft, sort peber og salt, hvis nødvendigt.

Trin 5. Afslut med at drysse med hakket dild.

En lille ændring i forhold til den traditionelle laksesuppe, og hele gryden blev tømt, inklusive bouillonen.

Prøv denne lækre røget laksesuppe og del opskriften med en ven.

Scroll to Top