En milliard ton mad i skraldespanden: Grækenland debatterer, om afskaffelse af buffeter vil løse problemet

Ifølge UNEP Food Waste Index-rapporten smides omkring en milliard ton mad ud hvert år.

En betydelig del af dette spild, omkring 28 %, kommer fra cateringbranchen, herunder overdådige hotelmorgenmad, der tilbydes i buffetform.

Hvordan bekæmper man »overforbrug«?

Grækenland er ingen undtagelse: Hotelejere og -ledere ser betydelige mængder mad gå til spilde. Eleni Xiarhoiannopoulou, kommerciel direktør for hotelkæden Novotel Athenes, bemærker »overforbruget« og siger, at deres hoteller har skilte, der opfordrer gæsterne til kun at tage den mængde mad, de planlægger at spise.

Annullere eller beholde

Ideen om at afskaffe morgenmadsbuffeter som et symbol på overforbrug og manglende bevidsthed finder ikke støtte hos Manolis Stamatakis, formand for Chania Hoteliers Association. Han mener, at det vil føre til mere spild.

Ifølge Stamatakis vil menuen føre til mere spild, da alle retter skal serveres i fulde portioner, og kunderne vil efterlade mad, de ikke har spist. Med en buffet er mængden af hver ret mindre end det samlede antal besøgende. Han bemærker også, at mad, der ikke kommer på tallerkenerne, gives til dem, der har brug for det, og rester fra tallerkenerne sendes til specielle containere til genbrug, skriver kathimerini.

Scroll to Top