Æg er en billig og højkvalitets proteinkilde, der er ideel til en lang række opskrifter.
De er simpelthen uundværlige for bageentusiaster, selvom man nogle gange kan klare sig uden dem. Med stigende kødpriser er æg ved at blive et fremragende alternativ.
Glem ikke udløbsdatoen!
Det er vigtigt at kontrollere udløbsdatoen for at undgå risikoen for madforgiftning. Emballagen skal indeholde standardoplysninger, herunder holdbarhedsdatoen.
Æg kan opbevares i tre til fire uger, helst på et køligt, tørt sted.
Friskhedstest
For at sikre dig, at æggene stadig er friske, skal du blot lægge dem i et glas vand. Hvis ægget synker, er det friskt! Hvis det flyder, er det bedst ikke at bruge det.
Og glem ikke at slå æggene ud et ad gangen i en separat skål for at kontrollere dem, inden du tilsætter dem til dine retter. Dette vil hjælpe dig med at undgå ubehagelige overraskelser og spild, ifølge marmiton.