Naturen giver nu, og det er dumt ikke at tage imod: med disse tricks kan du spare penge

Efteråret er en tid med overflod, hvor naturen giver sine gaver, og hvis man kigger sig omkring, kan man spare en del penge.

Under træerne ligger æbler og pærer, buskene bøjer sig under frugterne af hyben og havtorn, og haven byder på nødder og græskar. Man skal bare vide, hvor man skal lede, og hvordan man forarbejder de høstede frugter korrekt.

I september bøjer træerne sig under vægten af æbler, buskene bærer hyben, og druerne venter på deres chance. Hvis du ved, hvor du skal lede, kan du få en fantastisk høst ud af denne sæson, som sparer din pengepung og giver din krop vitaminer og næringsstoffer. Du skal bare vide, hvor du skal lede, og hvordan du skal forarbejde naturens gaver. Så bliver efterårshøsten ikke kun en glæde, men også en praktisk besparelse.

Naturen giver nu, og det er dumt ikke at tage imod: med disse tricks kan du spare penge

Saml og forarbejd det, haven har at byde på

Se dig først omkring. Æbler, pærer, blommer og nødder er ofte tilgængelige ikke kun i haver, men også under træer i offentlige parker, hvor det er tilladt at plukke. Frugterne behøver ikke være perfekte, små pletter på æblerne gør ikke noget, så længe de er søde og saftige. På samme måde kan bær som hyben, havtorn eller aronia høstes og bruges til at lave te, marmelade eller sunde sirupper.

Det er vigtigt ikke kun at plukke frugterne, men også at opbevare dem korrekt. Æbler og pærer kan holde sig i kulde og mørke i flere uger, nødder er bedst at lade tørre og derefter opbevare i tørre omgivelser. Bær og hyben kan fryses eller tørres. De lagre, du opnår på denne måde, vil redde dig i vintermånederne og spare dig for en del penge til frugt og sunde kosttilskud fra butikken.

Naturen giver nu, og det er dumt ikke at tage imod: med disse tricks kan du spare penge

Efterårssirup med æbler

Ingredienser:

  • 1 kg æbler
  • 500 ml vand
  • 200 g sukker eller honning
  • saft fra 1 citron
  • 1 tsk kanel

Naturen giver nu, og det er dumt ikke at tage imod: med disse tricks kan du spare penge

Fremgangsmåde:

Vask æblerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde med vand. Bring det i kog og lad det koge i ca. 20 minutter, indtil æblerne er bløde. Sigt derefter det hele gennem en sigte eller blend det og tilsæt sukker, citronsaft og kanel. Lad blandingen koge kort, så sukkeret opløses, og hæld den varme sirup på rene flasker. Opbevar i køleskabet, når den er afkølet. Sirupen passer godt til te, pandekager eller til at smage yoghurt til.

The Desert Homesteader fortæller, hvordan man laver æblesirup i denne YouTube-video:

Marmelader, kompotter og tørrede frugter

Hvis du har nok frugt, er marmelader en fantastisk måde at opbevare den på. Du skal bare koge æbler, pærer eller blommer med lidt sukker og krydderier og hælde det på glas. Kompotter forlænger frugternes holdbarhed og kan bruges til at lave morgenmad eller desserter. Tørrede frugter, for eksempel blommer eller æbler, er praktiske som snack på farten eller på arbejde og holder sig i flere måneder uden at blive dårlige.

“Great Lakes Country” deler deres opskrift og proces til fremstilling og konservering af frisk pæremarmelade (med og uden pektin) her:

At bruge sin egen høst er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også en betydelig besparelse. I stedet for at købe hyben-te, sirup, marmelade eller nødder i butikken, kan du lave dem selv. Desuden ved du præcis, hvad de indeholder, og du kan undgå konserveringsmidler og unødvendige tilsætningsstoffer.

Scroll to Top