Rester af ris kan omdannes til sprøde chips. På det seneste har jeg ofte kogt for meget ris.

Sprøde rischips er nemme at lave af rester.

Hvis du har risrester fra i går, skal du ikke smide dem ud. I stedet kan du bruge dem til at lave noget helt nyt og lækkert. Med disse hjemmelavede rischips forvandles rester øjeblikkeligt til en sprød snack, der er perfekt at snacke på efter at have set en film. Vær advaret: Når du først har prøvet dem, begynder du måske bevidst at koge din ris for længe.

Ingredienser

  • 1 dl kogt ris
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk vand
  • (sesamfrø på toppen)

https://www.youtube.com/shorts/o5BZ67LqdeY

Vejledning:

Trin 1. Bland den kogte ris, olivenolie, vand og salt i en blender, indtil du får en glat, tyk blanding.

Trin 2. Rul dejen tyndt ud på bagepapir. Jo tyndere laget er, jo sprødere bliver dejen. For at undgå, at dejen klæber til kagerullen, kan du dække den med husholdningsfilm.

Rester af ris kan omdannes til sprøde chips. På det seneste har jeg ofte kogt for meget ris.

Trin 3. Skær runde stykker ud af dejen ved hjælp af f.eks. et glas eller en kageudstikker.

Trin 4. Læg stykkerne på en bageplade og drys med sesamfrø, hvis du ønsker det.

Trin 5. Bag ved 175 grader i 15-17 minutter, indtil chipsene er gyldenbrune og sprøde.

Rester af ris kan omdannes til sprøde chips. På det seneste har jeg ofte kogt for meget ris.

Trin 6. Lad dem køle af.

Del opskriften med en ven.

Scroll to Top