Sådan steges æg, så de bliver lækre og ikke brænder på: en kok afslører den hemmelige ingrediens

Æg tilberedt på denne måde bliver bløde og ikke »gummiagtige«.

Æg tilberedes normalt i olivenolie eller smør, men der findes en bedre mulighed, der forhindrer retten i at brænde på og gør den mere lækker. Dette rapporteres af Express.

Kokken og grundlæggeren af Fat Girl Hedonist, Kari Garcia, hævder, at for at gøre stegte æg mere velsmagende, skal man tilberede dem med en spiseskefuld vand.

»Den hemmelige ingrediens til perfekte spejlæg er at tilsætte en spiseskefuld vand til panden, når hviderne er ca. 80 procent kogte. Efter at have tilsat vandet skal du straks dække panden med et låg og lade dampen færdigkoge hviderne,« forklarede Garcia.

Ifølge hende vil tilsætning af en lille mængde vand til en varm pande skabe en masse damp, som hjælper med at stege toppen af æggene uden at vende dem.

Denne metode, også kendt som dampning, sænker temperaturen i hele panden og tilføjer fugt, hvilket hjælper æggehviderne med at stege samtidig med æggeblommerne. Derudover gør den tilføjede fugt æggene bløde: de bliver bløde og ikke gummiagtige.

Ingredienser

  • Et eller to æg
  • En spiseskefuld vand
  • En spiseskefuld vegetabilsk olie
  • Salt og peber
  • Stegepande med låg

Fremgangsmåde

  1. Sæt stegepanden over medium-lav varme, og når den er varm, tilsættes en spiseskefuld olie. Det er bedst at bruge olivenolie frem for smør, da det har et højt røgnpunkt, hvilket betyder, at retten kan tilberedes ved en højere temperatur uden at skade dit helbred.
  2. Når olien syder, slår du æggene ud i panden. Når de har stegt i cirka et minut eller to og er næsten færdige, tilsættes en spiseskefuld vand til panden. Dæk straks med et låg. Lad æggene stege i 30 sekunder til to minutter, afhængigt af hvor faste du foretrækker dine røræg.
  3. Tag panden af varmen og krydre med salt og peber.
Scroll to Top