Du behøver hverken ovn, komfur eller frituregryde.
Bagte kartofler findes i alle former og størrelser og passer godt til et utal af forskellige fyld. Og selvom de fleste tilbereder dem i ovnen, findes der en usædvanlig opskrift, der bruger et andet køkkenredskab til at tilberede denne elskede klassiske ret.
En af Storbritanniens førende kulinariske forfattere og madstylister, Justin Pattison, delte sin metode til at tilberede kartofler i mikrobølgeovnen, skriver Express.
»Bagte kartofler med krydrede bønner og tun er en solid ret til enhver tid på dagen. Hvis du bruger bønner, der allerede er i chilisauce, behøver du ikke købe mange forskellige krydderier til denne ret. Den er også lækker, hvis du tilbereder den uden tun, men med ekstra ost,« bemærkede hun.
Sådan tilberedes bagte kartofler i mikrobølgeovnen
Til dette har vi brug for følgende ingredienser: en stor, grundigt vasket kartoffel (250–275 g), en halv dåse bønner i chilisauce (400 g), 50 g frosne majs, en dåse godt drænet tun i stykker (145 g), 10 g finrevet cheddarost samt malet sort peber og en knivspids tørret chilipeber (valgfrit).
Tilberedning:
- Stik 5–6 huller i kartoffelskallen med en gaffel og læg den på en mikrobølgeovnsfast tallerken. Tilbered den uden låg på høj effekt i 3 minutter (for en 1000 W mikrobølgeovn) eller 3 minutter og 30 sekunder (for en 800 W model).
- Vend kartoflerne og kog dem i yderligere 3 minutter (1000 W) eller 3 minutter og 40 sekunder (800 W), indtil de er så bløde, at en kniv let kan stikkes igennem dem.
- Hvis kartoflerne stadig er faste, koges de i yderligere 1-2 minutter, men de må ikke koges for længe, da de ellers bliver gummiagtige. Efter kogningen skal de stå i 3-4 minutter.
- Du skal også blande bønnerne og majsen i en mellemstor mikrobølgeovnsfast skål. Dæk med et låg eller en tallerken og kog på høj effekt i 3 minutter (1000 W) eller 3 minutter og 40 sekunder (800 W), og rør en gang, indtil blandingen er godt opvarmet.
- Skær de kogte kartofler i halve og kom den varme bønne- og majsblanding indeni. Tilsæt tunen ovenpå og drys med revet cheddarost. Sæt skålen tilbage i mikrobølgeovnen i ca. 1 minut, indtil osten er smeltet.
Drys til sidst med friskmalet sort peber og en knivspids tørret chili.