Vin uden hovedpine: 5 hemmeligheder, der virkelig virker

At nyde et glas vin efter en travl dag er en sand fornøjelse, men nogle gange ender det med hovedpine. For mange mennesker kan selv en lille mængde vin forårsage ubehagelige fornemmelser næste morgen.

Heldigvis findes der enkle og effektive måder at reducere risikoen for hovedpine efter at have drukket vin. Eatthis.com har offentliggjort fem gennemprøvede livstips, der hjælper dig med at nyde vin uden smerter eller ubehag.

1. Drik vand mellem glassene

Alkohol virker vanddrivende, så når du drikker det, mister din krop hurtigt væske, hvilket fører til dehydrering og hyppige ture på toilettet. For at undgå dette skal du drikke et glas vand mellem hvert glas vin. Dette vil hjælpe med at opretholde din vandbalance, reducere risikoen for hovedpine og tømmermænd og holde din krop hydreret.

Doktor Youn deler sin enkle løsning til at undgå vinhovedpine i denne YouTube-video:

2. Fjern sulfitter og tanniner med dråber

Mange mennesker tåler ikke vin eller lider af hovedpine i forbindelse med at drikke det. Dette skyldes ofte sulfitter og tanniner i vin.

Sulfitter (svovldioxid) bruges til at konservere vin og forhindre oxidation, mens tanniner gør rødvin tør. Hvis du oplever hovedpine på grund af disse komponenter, findes der specielle produkter, der hjælper med at fjerne dem. For eksempel er DROP IT et par dråber, der fjerner sulfitter og tanniner uden at påvirke drikkens smag og forhindrer hovedpine.

Wall Street Journal delte en rødvin, der eliminerer hovedpinen efter en drink:

“Marketwatchs Charles Passy serverer en unik rødvin med “lavt histaminindhold”, der er mindre tilbøjelig til at genere dem, der er ramt af “rødvinhovedpine”-syndrom.”

3. Filtrer vinen

Ud over dråber findes der filtre og dekantere, der hjælper med at fjerne sulfitter fra vin. For eksempel filtrerer og konserverer Üllo-produkter samtidig vin, så du kan nyde din drik uden ubehagelige konsekvenser.

4. Vælg vin med lavt tyraminindhold

Tyramin er en aminosyre, der kan udløse migræne, især hos følsomme mennesker. Det findes i modnede og fermenterede produkter: oste, saltet kød og nogle vine. Rødvine indeholder normalt mere tyramin end hvidvine.

Det betyder ikke, at du skal give afkald på alle rødvine. Det er bedst at holde øje med, hvilke drikkevarer der giver dig hovedpine, og være opmærksom på mønstre – typen af vin eller det område, hvor den er produceret.

Vin uden hovedpine: 5 hemmeligheder, der virkelig virker

5. Kontroller, hvor meget du drikker

Din hovedpine kan være en mild tømmermænd. Da vin er vanddrivende, kan mangel på vand, mens du drikker det, forårsage ubehag.

Moderat alkoholforbrug er én drink om dagen for kvinder og to drinks om dagen for mænd. Sæt en grænse for dig selv og hold øje med dit forbrug.

Scroll to Top